Driftinformation

Starttid Område Kommun Beräknas klart
2018-04-19 15:23 Åmot och Lingbo Ockelbo

Beskrivning:

Tillfällig klorering av dricksvattnet

Inom det närmaste dygnet kommer vi att påbörja klorering av dricksvattnet i Åmot samt Lingbo. Vi kommer att tillsätta klor till dricksvattnet som en extra säkerhetsåtgärd på grund av förhöjd mikrobiell aktivitet i vattnet i samband med den intensiva snösmältningen.
När snön smälter snabbt så kan det påverka kvaliten på vattnet i våra dricksvattenbrunnar. Dels kan det ge förhöjda färgtal på vattnet men den mikrobiella aktiviteten kan också öka, dvs. antalet bakterier i vattnet kan öka. Vi desinficerar alltid dricksvattnet med UV-ljus, men vid snabb snösmältning kan vi behöva förstärka desinfektionen med hjälp av klorering för att garantera att ditt dricksvatten är säkert och av god kvalitet. Vi följer löpande utvecklingen och provtar vattnet för att följa upp att våra åtgärder ger önskad effekt.
Kloreringen kommer att fortgå så länge vi ser att det finns påverkan från smältvatten på vattnet i dricksvattenbrunnarna och vi återkommer med uppdaterad information när kloreringen avslutas.

Klorering av dricksvatten är en vanlig desinfektionsmetod i Sverige och ofarlig för din hälsa. Vattnet kan dofta och smaka svagt av klor men de halter som används är så låga att du som kund oftast inte märker någon skillnad på ditt dricksvatten. Klorering av drickvattnet görs enligt Livsmedelsverkets rekommendationer och krav.

 

Kontakt

Har du frågor är du välkommen till Gästrike Vattens kundservice.
020 37 93 00, info@gastrikevatten.se
 
Sidan skapad 2018-04-19 15:16:52
Senast ändrad 2018-09-12 14:06:15