Årets praohandledare korad

Vid den årliga träffen för handledare i nätverket Samverkan Utbildning-Arbetsliv i Gävle kommun lottas bland annat Årets bästa handledare. I år gick den ärofulla titeln till Jesper Jansson, automationsingenjör på Gästrike Vatten.

På Gästrike Vatten tar vi emot fyra prao-elever per år - två personer på vårterminen och två på höstterminen fördelade lika på Sätraverket (vattenverket) och Duvbacken (reningsverket). 
Det är närmare 15 handledare totalt som tar hand om praoeleverna för att göra deras praotid så intressant och lärorik som möjligt.
 
Praoplatser hjälper elever välja utbildning
Samverkan Utbildning-Arbetsliv (SSA-enheten) är den enhet på Gävle Kommun som samordnar praoplatser på företag för samtliga elever i Gävles grundskolor.
 
Praoplatserna ska underlätta elevernas studie- och yrkesval och även bidra till ökad kontakt mellan generationerna. Det är också lättare för eleverna att sätta ämnesstudierna i ett perspektiv när de på en praoplats får användning av sina kunskaper.

Ärofull titel
Inför varje jul bjuder SSA-enheten in samtliga handledare till julfrukost på Konserthuset i Gävle.
Vid träffen lottas fina titlar ut  och för andra året i rad har en handledare på Gästrike Vatten fått pris för Årets bästa handledare. I år var det Jesper Jansson, automationsingenjör på Underhåll, El & Automation som kammade hem den ärorika titeln. År 2017 gick titeln till Jonatan Sälg, GIS-tekniker på Teknik och Utveckling.
 
Under vårterminen 2019 kommer Gästrike Vatten att ta emot praoelever under vecka 8 på Duvbackens avloppsreningsverk och under vecka 14 på Sätraverket.
Nyheten skapad 2018-12-19 14:29:27
Senast ändrad 2018-12-19 14:29:27
Nyheter
2018-12-20
Vid den årliga träffen för handledare i nätverket Samverkan Utbildning-Arbetsliv i Gävle kommun lottas bland annat Årets bästa handledare. I år gick den ärorika titeln till Jesper Jansson, automationsingenjör på Gästrike Vatten.
Läs mer
2018-12-17
Ett nytt vattenverk för 90 000 personer ska byggas under kommande år! Den stora investeringen innebär så mycket mer än bara pumpar och rör. Kan vi genom samarbete också skapa mervärden genom att bidra till utvecklingen av en hållbar tillväxt i vår region?
Läs mer
2018-12-14
Kranmärkning är ett naturligt steg i WSP Gävles hållbarhetsarbete.
Läs mer
2018-12-13

Begränsad nederbörd under hösten medför risk för vattenförsörjningen till våra kunder.

Läs mer
2018-12-12
Vi vill informera våra kunder och andra fastighetsägare om att det förekommer att personer som utger sig för att komma från Gästrike Vatten men som inte är vår personal, tar kontakt och vill komma in i fastigheten.
Läs mer
2018-12-10
Stängt den 11 december
På grund av utbildning har Gästrike Vatten stängt den 11 december. Välkommen åter på onsdag den 12 december!
2018-12-06
Under ett år har vår barnstyrelse träffats regelbundet. Onsdag den 5 december tackade vi av de deltagnade barnen med en välförtjänst fest.
 
Läs mer
2018-12-03
VA-entreprenaden i Sälgsjön blev klar i tid och inom budget. Entreprenaden slutbesiktas i mitten av december.
Läs mer
2018-11-30
De nationella uppropet syftar till att ge företag inom VA-branschen verktyg för att öka mångfalden i den egna verksamheten.
Läs mer
2018-11-28
För att säkerställa så god kvalitet som möjligt på dricksvattnet i Gimo utökar vi processtegen på vattenverket.
Läs mer