Vi gratulerar WSP Gävle AB till deras Kranmärkning!

Kranmärkning är ett naturligt steg i WSP Gävles hållbarhetsarbete.
Häromdagen hade vi nöjet att besöka WSP Gävle på deras veckomöte för personalen. Temat för dagen var Hållbarhet och i koncernens arbete med Hållbarhet var det också en självklarhet att Kranmärka kontoret och verksamheten.

- Vi jobbar mycket med hållbarhet i våra uppdrag, berättar David Harrysson, avdelningschef Samhällsbyggnad, WSP Gävle. Att kranmärka vår verksamhet är ett bra steg i rätt riktning. Nu ska vi se till att hela kontoret lever upp till kraven för kranmärkning. Det känns inte svårt eftersom hållbarhet är så viktigt för oss.


Jessica Zetterholm och Lena Säfström, Gästrike Vatten, uppvaktade Maria Brogren och David Harrysson, WSP Gävle, och överräckte ett diplom som bevis på företagets Kranmärkning..

Omfattande hållbarhetsarbete
Koncernens chef för Hållbarhet & Innovation, Maria Brogren, presenterade det arbete som görs på WSP inom hållbarhet. WSP jobbar med ett flertal av de globala målen – bland annat resor och transporter där företaget verkar för resfria möten och för att åka kollektivt eller cykla framför bil och flyg. Vad gäller vatten så kan företaget – förutom att själva bara dricka kranvatten – också jobba med minskade utsläpp till vatten hos kunderna.

Vi har ett verktyg som vi kallar Hållbarhetsscanning, säger Maria Brogren. Med hjälp av det checkar vi hela tiden av mot de globala målen hur vi lyckas i vårt arbete med hållbarhet. Vi ska jobbar med åtgärder, krav och att skapa förutsättningar för hållbarhet i det vi gör. Vi stämmer av i hela kedjan, från anbudsskedet till utvärdering. All personal får utbildning, vi har tematräffar och ett internt nätverk där vi diskuterar hållbarhet, avslutar Maria.

Grattis än en gång till Kranmärkningen, säger vi på Gästrike Vatten!

Nationell märkning
Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Organisationer och företag har mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten eller andra buteljerade drycker. Flaskvatten är 200 gånger dyrare per liter, jämfört med kranvatten. Det är alltså både en ekonomisk och en miljömässig vinst att välja kranvatten.

Vill du också kranmärka ditt företag? Eller din organisation eller ditt event?
Läs mer och kontakta oss idag!
Nyheten skapad 2018-12-14 13:40:02
Senast ändrad 2018-12-14 13:46:00
Nyheter
2018-12-20
Vid den årliga träffen för handledare i nätverket Samverkan Utbildning-Arbetsliv i Gävle kommun lottas bland annat Årets bästa handledare. I år gick den ärorika titeln till Jesper Jansson, automationsingenjör på Gästrike Vatten.
Läs mer
2018-12-17
Ett nytt vattenverk för 90 000 personer ska byggas under kommande år! Den stora investeringen innebär så mycket mer än bara pumpar och rör. Kan vi genom samarbete också skapa mervärden genom att bidra till utvecklingen av en hållbar tillväxt i vår region?
Läs mer
2018-12-14
Kranmärkning är ett naturligt steg i WSP Gävles hållbarhetsarbete.
Läs mer
2018-12-13

Begränsad nederbörd under hösten medför risk för vattenförsörjningen till våra kunder.

Läs mer
2018-12-12
Vi vill informera våra kunder och andra fastighetsägare om att det förekommer att personer som utger sig för att komma från Gästrike Vatten men som inte är vår personal, tar kontakt och vill komma in i fastigheten.
Läs mer
2018-12-10
Stängt den 11 december
På grund av utbildning har Gästrike Vatten stängt den 11 december. Välkommen åter på onsdag den 12 december!
2018-12-06
Under ett år har vår barnstyrelse träffats regelbundet. Onsdag den 5 december tackade vi av de deltagnade barnen med en välförtjänst fest.
 
Läs mer
2018-12-03
VA-entreprenaden i Sälgsjön blev klar i tid och inom budget. Entreprenaden slutbesiktas i mitten av december.
Läs mer
2018-11-30
De nationella uppropet syftar till att ge företag inom VA-branschen verktyg för att öka mångfalden i den egna verksamheten.
Läs mer
2018-11-28
För att säkerställa så god kvalitet som möjligt på dricksvattnet i Gimo utökar vi processtegen på vattenverket.
Läs mer