Gästrike Vatten deltar i Vattenuppropet

Det nationella uppropet syftar till att ge företag inom VA-branschen verktyg för att öka mångfalden i den egna verksamheten.
Bakom uppropet står Sobona (de kommunala företagens arbetsgivarorganisation) och branschrådet Vatten och Miljö. Tanken är att så många som möjligt av medlemsföretagen ska arbeta för ett inkluderande arbetsliv genom att ta emot en nyanländ praktikant i sin verksamhet.

- Nyanlända har kunskaper och erfarenheter som våra bolag behöver. Vi måste få till ett förändrat arbetssätt och strategier för rekryteringsprocessen. Praktikplatser för nyanlända är ett bra verktyg. Därför väljer vi att fortsätta att delta i Vattenuppropet, säger Lena Blad, VD Gästrike Vatten.Sobona bistår med stöd för de företag som anmäler sig till Vattenuppropet. Det innefattar bland annat information och utbildning, och HR, stöd i att etablera kontakter, konkreta verktyg och informationsmaterial.

Våga rekrytera smartare – här får du inspiration från deltagande företag »

Läs mer om Vattenuppropet »
Nyheten skapad 2018-11-30 15:31:51
Senast ändrad 2019-01-21 09:34:53
Nyheter
2018-12-20
Vid den årliga träffen för handledare i nätverket Samverkan Utbildning-Arbetsliv i Gävle kommun lottas bland annat Årets bästa handledare. I år gick den ärorika titeln till Jesper Jansson, automationsingenjör på Gästrike Vatten.
Läs mer
2018-12-17
Ett nytt vattenverk för 90 000 personer ska byggas under kommande år! Den stora investeringen innebär så mycket mer än bara pumpar och rör. Kan vi genom samarbete också skapa mervärden genom att bidra till utvecklingen av en hållbar tillväxt i vår region?
Läs mer
2018-12-14
Kranmärkning är ett naturligt steg i WSP Gävles hållbarhetsarbete.
Läs mer
2018-12-13

Begränsad nederbörd under hösten medför risk för vattenförsörjningen till våra kunder.

Läs mer
2018-12-12
Vi vill informera våra kunder och andra fastighetsägare om att det förekommer att personer som utger sig för att komma från Gästrike Vatten men som inte är vår personal, tar kontakt och vill komma in i fastigheten.
Läs mer