Hållbarhet och vatten inspirerar till studier

Idag fredag besökte deltagarna i studiecirkeln "Jakten på Gävles vatten" vår anläggning i Johanneslöt


Det är ett gäng engagerade och vetgiriga personer som deltar i studiecirkeln ”Jakten på Gävles vatten”. Studiecirkeln har utgått från boken med samma namn och sedan diskuterat vattenfrågor ur olika perspektiv.

- Vi är mycket intresserade av hållbarhetsfrågor och vatten är ju bland det allra viktigaste som vi måste ta hand om och värna, säger Gösta Karlestam, initiativtagare till studiecirkeln. De problem som uppstod i somras med vattenbristen väckte vårt intresse och nu har vi träffats under hela hösten för att diskutera vatten och hållbarhet.

Deltagarna i studiecirkeln gör även studiebesök. Idag kom de på besök på vår infiltrationsanläggning i Johanneslöt. Malin Delin, VA-strateg på Gästrike Vatten, visade anläggningen och berättade hur det fungerar att pumpa upp vatten från Gavleån för att förstärka grundvattendepån i Valboåsen.

- Tidigare i höstas gjorde vi en exkursion till en rad olika källor i Gävleområdet, berättar Birgitta Eriksson, f.d. geolog. Vi har många intressanta källor som är viktiga i sammanhanget och resan var mycket uppskattad.

- Flera studiecirklar är i gång och nästa termin kommer vi att fortsätta på vattentemat. Då med fokus på havet och Gävlebukten, avslutar Gösta Karlestam.
Nyheter
2018-12-12
Vi vill informera våra kunder och andra fastighetsägare om att det förekommer att personer som utger sig för att komma från Gästrike Vatten men som inte är vår personal, tar kontakt och vill komma in i fastigheten.
Läs mer
2018-12-10
Stängt den 11 december
På grund av utbildning har Gästrike Vatten stängt den 11 december. Välkommen åter på onsdag den 12 december!
2018-12-06
Under ett år har vår barnstyrelse träffats regelbundet. Onsdag den 5 december tackade vi av de deltagnade barnen med en välförtjänst fest.
 
Läs mer
2018-12-03
VA-entreprenaden i Sälgsjön blev klar i tid och inom budget. Entreprenaden slutbesiktas i mitten av december.
Läs mer
2018-11-30
De nationella uppropet syftar till att ge företag inom VA-branschen verktyg för att öka mångfalden i den egna verksamheten.
Läs mer
2018-11-28
För att säkerställa så god kvalitet som möjligt på dricksvattnet i Gimo utökar vi processtegen på vattenverket.
Läs mer
2018-11-23

Frågan ställs i ett forskningsprojekt där Gästrike Vatten är ett av objekten som studeras.

Läs mer
2018-11-20
Uppdaterade riktlinjer för utsläpp av avloppsvatten

Våra riktlinjer för utsläpp av avloppsvatten från industrier och andra verksamheter har nu uppdaterats. Här hittar du de nya riktlinjerna » 

2018-11-19
Idag den 19 november är det FN:s internationella världstoalettdag. Tänk efter vad du spolar ned i toaletten!
 
Läs mer
2018-11-16

Idag fredag besökte deltagarna i studiecirkeln Jakten på Gävles vatten vår anläggning i Johanneslöt.

Läs mer