Hållbarhet och vatten inspirerar till studier

Idag fredag besökte deltagarna i studiecirkeln "Jakten på Gävles vatten" vår anläggning i Johanneslöt


Det är ett gäng engagerade och vetgiriga personer som deltar i studiecirkeln ”Jakten på Gävles vatten”. Studiecirkeln har utgått från boken med samma namn och sedan diskuterat vattenfrågor ur olika perspektiv.

- Vi är mycket intresserade av hållbarhetsfrågor och vatten är ju bland det allra viktigaste som vi måste ta hand om och värna, säger Gösta Karlestam, initiativtagare till studiecirkeln. De problem som uppstod i somras med vattenbristen väckte vårt intresse och nu har vi träffats under hela hösten för att diskutera vatten och hållbarhet.

Deltagarna i studiecirkeln gör även studiebesök. Idag kom de på besök på vår infiltrationsanläggning i Johanneslöt. Malin Delin, VA-strateg på Gästrike Vatten, visade anläggningen och berättade hur det fungerar att pumpa upp vatten från Gavleån för att förstärka grundvattendepån i Valboåsen.

- Tidigare i höstas gjorde vi en exkursion till en rad olika källor i Gävleområdet, berättar Birgitta Eriksson, f.d. geolog. Vi har många intressanta källor som är viktiga i sammanhanget och resan var mycket uppskattad.

- Flera studiecirklar är i gång och nästa termin kommer vi att fortsätta på vattentemat. Då med fokus på havet och Gävlebukten, avslutar Gösta Karlestam.
Nyheten skapad 2018-11-16 17:09:53
Senast ändrad 2019-01-21 10:39:14
Nyheter
2018-12-20
Vid den årliga träffen för handledare i nätverket Samverkan Utbildning-Arbetsliv i Gävle kommun lottas bland annat Årets bästa handledare. I år gick den ärorika titeln till Jesper Jansson, automationsingenjör på Gästrike Vatten.
Läs mer
2018-12-17
Ett nytt vattenverk för 90 000 personer ska byggas under kommande år! Den stora investeringen innebär så mycket mer än bara pumpar och rör. Kan vi genom samarbete också skapa mervärden genom att bidra till utvecklingen av en hållbar tillväxt i vår region?
Läs mer
2018-12-14
Kranmärkning är ett naturligt steg i WSP Gävles hållbarhetsarbete.
Läs mer
2018-12-13

Begränsad nederbörd under hösten medför risk för vattenförsörjningen till våra kunder.

Läs mer
2018-12-12
Vi vill informera våra kunder och andra fastighetsägare om att det förekommer att personer som utger sig för att komma från Gästrike Vatten men som inte är vår personal, tar kontakt och vill komma in i fastigheten.
Läs mer