Välbesökt informationsmöte om ny brunn i Valbo

Den nya brunnen i Valbo säkrar tillgången på vatten då Gävle växer.
Ökad tillväxt med fler boende i Gävle kräver också tillgång till mer dricksvatten. En ny brunn i Valbo ska säkra såväl att vi kan öka mängden vatten som fortsatt bra kvalitet.

Inför starten av grävningen för den nya brunnen bjöd Gästrike Vatten in allmänhet och media till ett informationsmöte på plats på Smäckvägen. Projektledning och sakkunniga fick svara på många frågor från de boende.


Projektledare Torbjörn Wallin berättar för Kaj Hemström, Inger Hemström och Ingrid Englund om den nya brunnen.


Tobias Kudermann, Gästrike Vatten, Margareta Stödberg, Tommy Holmgren, Malin Delin, Gästrike Vatten, Mona Krigsman och Monica Matton diskuterade hur arbetet med den nya brunnen kommer att gå till.


Malin Delin, VA-strateg, och Torbjörn Wallin, projektledare, båda från Gästrike Vatten, visar var man ska borra för den nya brunnen.

Borrningen har förberetts under flera månader och på onsdag 29 augusti startar arbetet. I samband med arbetet med den nya brunnen byter Gästrike Vatten även befintliga ledningar på Smäckvägen samt gräver ned en ny råvattenledning från Smäckvägen ner till Valbovägen och vidare till vattenverket vid Åbyvallen. Den nya brunnen kommer att provpumpas för att säkerställa att det finns tillräckligt med vatten av god kvalitet under 2019 innan den kan tas i drift.

Hör P4 Gävleborgs inslag om nya brunnen.

Nyheten skapad 2018-08-28 11:28:30
Senast ändrad 2018-08-28 14:39:41
Nyheter
2018-11-07

Idag har vi uppvaktat konsultnätverket Project Competence Network (PCN) med anledning av att de kranmärkt sin verksamhet.

Läs mer
2018-11-01
Stängt den 2 november
Med anledning av Allhelgonadagen har Gästrike Vatten stängt på fredag den 2 november.
Välkommen åter på måndag den 5 november!
2018-10-30

Silver i sportkläder tvättas ur efter bara några tvättar och sköljs ner i avloppsvattnet. Det visar den nya rapporten ”Silverläckan” från Svenskt Vatten.

Läs mer
2018-10-22

Världens ledande forskare, beslutsfattare och tänkare samlas den 9 december för diskutera vårt viktigaste ämne - Vatten. Nu kan du delta i dialogen.

Läs mer
2018-10-15
Tisdag 16 oktober-onsdag 17 oktober är våra medarbetare i kundservice på utbildning. Vi har öppet som vanligt men vår service kommer att vara begränsad. Vi ber om överseende med ev väntetider och hälsar välkommen!
Läs mer
2018-10-12
Gästrike Vatten inbjöd de boende i Råbacka/Tjärnäs till en informationsträff angående det pågående arbetet med vatten- och spilledningar i området.
Läs mer
2018-10-12
Gästrike vatten startar underhållsarbeten i flera kommuner under oktober och november, vi renoverar och lägger nya ledningar på sträckor där vi har haft problem med vattenläckor och avloppsstopp.
Läs mer
2018-10-05

Policyn är en del av Gävle kommuns arbete med den övergripande planeringen för kommunens utveckling.

Läs mer
2018-09-30
Grundvattenläget ser ut att förbättras och vi lättar nu på bevattningsförbudet i Östhammars kommun
Läs mer
2018-09-26
Östhammars kommunfullmäktige beslutar att starta föreslagna utredningar kring dricksvattenförsörjning och bättre hantering av avloppsvatten
Läs mer