Sommaren är här – men fortsätt vara vattensmart!

Maj kom med värmebölja i alla våra kommuner och och den ser ut att hålla i sig ett tag till. När det är varmt använder vi mer vatten. Vi vattnar i trädgården, fyller poolen och tar kanske en extra dusch.

Vinterns snö och regn har fyllt på grundvattnet i våra vattentäkter så läget är mycket bättre än förra året. Men i Östhammars kommun använder vi på många orter allt vatten vi kan ta ut i våra vattentäkter och på vissa orter, tex Alunda har vi under lång tid tagit ut för mycket vatten. Det innebär att vi i Östhammars kommun ber dig att inte använda vatten i onödan – utan vara extra vattensmart.

Nu startar Gästrike Vatten upp vattenrapporten igen. Vi rapporterar regelbundet om vattenläget i våra fem kommuner. Så här ser det ut nu. Nästa rapport kommer till midsommar.
 

Läs våra vattensmarta-tips

 
Nyheten skapad 2018-05-22 18:52:36
Senast ändrad 2019-01-21 10:51:40
Nyheter
2019-03-20
Otillräcklig vattenförsörjning skapar problem för orter i Uppsala län som vill växa. Tanken är att utnyttja befintliga vattenresurser oavsett kommungränser, för att säkra vattenleveranser och fördela kostnader. 
Läs mer
2019-03-18
Den internationella Världsvattendagen infaller 22 mars. Passa på att Kranmärka ditt företag/organisation!
Läs mer
2019-02-28
Grundvattennivåerna är låga i Gävle, Ockelbo och Östhammars kommuner.
Vi har fortsatt låga grundvattennivåer och uppmanar boende med kommunalt vatten att vara vattensmart! I Gävle, Ockelbo och Östhammar har vi övergått till ett så kallat "gult läge", vilket innebär att det finns risk för vattenbrist framöver.
Läs mer
2019-02-22
Gästrike Vatten har precis avslutat utbyggnaden av områdesledningar för kommunalt VA i Sälgsjön. I april kan fastighetsägarna i Sälgsjön börja koppla in kommunalt VA.
Läs mer