Följ med Gästrike Vattens Barnstyrelse på uppdrag

Gästrike Vattens barnstyrelse har på uppdrag av Uppsala vatten besökt och utvärderat ett studiebesök som hålls på Pumphuset i centrala Upsala.  Vi började dagen med en tågresa och en promenad till Pumphuset där guiderna Stina och Sara hälsade oss välkomna.

Efter en kort presentation av husets historia fick barnen göra två laborationer, en om vattnets samlade resurser och en om rening. Därefter fick de utföra uppdrag. Barnen samarbetade löste kluriga frågor genom att söka svaren i utställningen. Besöket avslutades med en sammanfattning och en diskussion om en film som visade hur vi hanterade avfall på sjön på 1960-talet. Barnen fick också lite tid att upptäcka utställningen på egen hand.
På lunchrasten åt vi matsäck och lekte i parken intill Fyrisån som forsade fram. Efter lunchen gick vi tillbaka till Pumphuset för ett filosofiskt samtal om vad vi upplevt. Barnen belyste vad som var roligt och varför, vad de lärt sig, vad som var svårt att förstå, utställningens design och tiden de fått för att göra de olika momenten. De var mycket nöjda med besöket men kom också med några förbättringsförslag. Innan vi tog tåget tillbaka till Gävle njöt vi av glass i solskenet.

Gästrike Vatten tackar barnstyrelsen för en fantastisk insats.

Klicka på youtubeklippet för att se ett bildspel

Vill du veta mer om Uppsala Vattens pumphus klicka här>>
Vill du veta mer om Gästrike Vattens barnstyrelse klicka här>>Nyheten skapad 2018-05-02 15:33:22
Nyheter
2018-09-24
Östhammar kommun planerar för fler bostäder i Alunda och Österbybruk men idag finns inte tillräckligt med vatten och speciellt besvärligt är det för Alunda. Gästrike Vatten kommer därför, på uppdrag av Östhammar kommun, att lägga en vattenledning från Tierps kommun till Österbybruk och Alunda. Ledningen ökar vattenmängden och gör att det kommer att finnas tillräckligt med vatten för tätorterna Alunda och Österbybruk då de växer, på lång sikt med flera tusen invånare.
Läs mer
2018-09-21
Måndag den 24 september påbörjar vi borrning under vägen vid Fresta vattenverk
Läs mer
2018-09-20
I dag påbörjas rivningen av det gamla vattentornet.
Läs mer
2018-09-20
Ikväll, torsdag, kan du lyssna på VD Lena Blad som föreläser på temat Framtidens VA-utveckling.
Läs mer
2018-09-14
Roligt att så många besökte vårt tält under Skördefesten! Här är vinnaren i vår tipstävling!
Läs mer
2018-09-13
Uppdatering av vattenläget i våra kommuner
Så här är läget just nu med vattenförsörjningen i våra kommuner.
Läs mer
2018-09-07
Trettio deltagare från fem afrikanska länder besöker Sverige och Gästrike Vatten för att lära mer om hållbara vatten och sanitetstjänster.
Läs mer
2018-09-05
Kom att träffa oss på Skördefesten vid Wij Trädgårdar i Ockelbo, lördag den 8 september, kl 10-16.
Läs mer
2018-08-31
Representanter från fyra serbiska kommuner besökte i veckan Gästrike Vatten för att få mer kunskap om hur man kan samverka kring vatten- och avloppsfrågor.
 
Läs mer
2018-08-29
Fredag den 31/8 har vår kundservice (telefon och reception) stängt kl 8-13 pga planering.
Mellan 13-15 har vi öppet som vanligt. Välkommen!
Läs mer