Följ med Gästrike Vattens Barnstyrelse på uppdrag

Gästrike Vattens barnstyrelse har på uppdrag av Uppsala vatten besökt och utvärderat ett studiebesök som hålls på Pumphuset i centrala Upsala.  Vi började dagen med en tågresa och en promenad till Pumphuset där guiderna Stina och Sara hälsade oss välkomna.

Efter en kort presentation av husets historia fick barnen göra två laborationer, en om vattnets samlade resurser och en om rening. Därefter fick de utföra uppdrag. Barnen samarbetade löste kluriga frågor genom att söka svaren i utställningen. Besöket avslutades med en sammanfattning och en diskussion om en film som visade hur vi hanterade avfall på sjön på 1960-talet. Barnen fick också lite tid att upptäcka utställningen på egen hand.
På lunchrasten åt vi matsäck och lekte i parken intill Fyrisån som forsade fram. Efter lunchen gick vi tillbaka till Pumphuset för ett filosofiskt samtal om vad vi upplevt. Barnen belyste vad som var roligt och varför, vad de lärt sig, vad som var svårt att förstå, utställningens design och tiden de fått för att göra de olika momenten. De var mycket nöjda med besöket men kom också med några förbättringsförslag. Innan vi tog tåget tillbaka till Gävle njöt vi av glass i solskenet.

Gästrike Vatten tackar barnstyrelsen för en fantastisk insats.

Klicka på youtubeklippet för att se ett bildspel

Vill du veta mer om Uppsala Vattens pumphus klicka här>>
Vill du veta mer om Gästrike Vattens barnstyrelse klicka här>>Nyheten skapad 2018-05-02 15:33:22
Nyheter
2018-07-12
Äntligen nya VA-ledningar i Råbacka! Otaliga vattenläckor har drabbat de boende i Råbacka sedan sjuttiotalet. Nu hoppas vi få slut på det säger Bengt Falk, VA-ingejör på Gästrike Vatten.
Läs mer
2018-07-11
Påminnelse om gällande restriktioner för vattenanvändning I Östhammar kommun
Det varma och torra vädret fortsätter och vi påminner om att vi fortfarande har restriktioner för vattenanvändningen i hela Östhammar kommun.
Läs mer
 
2018-07-09

Hur säkrar man en hållbar tillgång till dricksvatten när städer växer? Frågan diskuterades på Vattenforum under Almedalsveckan med Gästrike Vatten som deltagare i seminariet.

Läs mer
2018-07-02
Under årets Almedalsvecka arrangeras flera vattenevenemang. Syftet är att sätta fokus på de utmaningar och möjligheter för dricksvattenförsörjningen som kommunerna i Sverige står inför.
Läs mer
2018-06-28
Oförändrade restriktioner för vattenanvändning I Östhammar kommun
Vi har fortfarande restriktioner för vattenanvändningen i hela kommunen. Alla boende uppmanas därför att fortsätta spara på vattnet.
Läs mer
2018-06-19
Datumbevattningen i Gävle och Valbo upphör
Vattenförbrukningen i Gävle och Valbo har sjunkit till normala nivåer och nu kan restriktionerna om datumbevattning upphöra för den här gången. Även i Östhammar kommun har vattenläget förbättrats.
Läs mer.
2018-06-18
Nu är det klart att Älvkarleby och Gävle kommuner ska utöka sin samverkan om dricksvattnet! Den 18 juni beslutade kommunfullmäktige i båda kommunerna om att anlägga en ny vattentäkt och bygga ett nytt vattenverk för att skapa en säker vattenleverans till invånarna och ge möjlighet till tillväxt i regionen.
Läs mer
2018-06-17
Vi bjuder på sommarens fräschaste recept på vattendrinkar.
Läs mer
2018-06-15

VA-branschen utvecklas och Gästrike Vatten har behov av utbildade medarbetare och har därför inlett ett samarbete med Folkuniversitetet.

Läs mer
2018-06-15

Det vita, vackra vattentornet i Sätra är ett känt landmärke i Gävle.

Läs mer