Följ med Gästrike Vattens Barnstyrelse på uppdrag

Gästrike Vattens barnstyrelse har på uppdrag av Uppsala vatten besökt och utvärderat ett studiebesök som hålls på Pumphuset i centrala Upsala.  Vi började dagen med en tågresa och en promenad till Pumphuset där guiderna Stina och Sara hälsade oss välkomna.

Efter en kort presentation av husets historia fick barnen göra två laborationer, en om vattnets samlade resurser och en om rening. Därefter fick de utföra uppdrag. Barnen samarbetade löste kluriga frågor genom att söka svaren i utställningen. Besöket avslutades med en sammanfattning och en diskussion om en film som visade hur vi hanterade avfall på sjön på 1960-talet. Barnen fick också lite tid att upptäcka utställningen på egen hand.
På lunchrasten åt vi matsäck och lekte i parken intill Fyrisån som forsade fram. Efter lunchen gick vi tillbaka till Pumphuset för ett filosofiskt samtal om vad vi upplevt. Barnen belyste vad som var roligt och varför, vad de lärt sig, vad som var svårt att förstå, utställningens design och tiden de fått för att göra de olika momenten. De var mycket nöjda med besöket men kom också med några förbättringsförslag. Innan vi tog tåget tillbaka till Gävle njöt vi av glass i solskenet.

Gästrike Vatten tackar barnstyrelsen för en fantastisk insats.

Klicka på youtubeklippet för att se ett bildspel

Vill du veta mer om Uppsala Vattens pumphus klicka här>>
Vill du veta mer om Gästrike Vattens barnstyrelse klicka här>>Nyheten skapad 2018-05-02 15:33:22
Nyheter
2019-03-20
Otillräcklig vattenförsörjning skapar problem för orter i Uppsala län som vill växa. Tanken är att utnyttja befintliga vattenresurser oavsett kommungränser, för att säkra vattenleveranser och fördela kostnader. 
Läs mer
2019-03-18
Den internationella Världsvattendagen infaller 22 mars. Passa på att Kranmärka ditt företag/organisation!
Läs mer
2019-02-28
Grundvattennivåerna är låga i Gävle, Ockelbo och Östhammars kommuner.
Vi har fortsatt låga grundvattennivåer och uppmanar boende med kommunalt vatten att vara vattensmart! I Gävle, Ockelbo och Östhammar har vi övergått till ett så kallat "gult läge", vilket innebär att det finns risk för vattenbrist framöver.
Läs mer
2019-02-22
Gästrike Vatten har precis avslutat utbyggnaden av områdesledningar för kommunalt VA i Sälgsjön. I april kan fastighetsägarna i Sälgsjön börja koppla in kommunalt VA.
Läs mer