Följ med Gästrike Vattens Barnstyrelse på uppdrag

Gästrike Vattens barnstyrelse har på uppdrag av Uppsala vatten besökt och utvärderat ett studiebesök som hålls på Pumphuset i centrala Upsala.  Vi började dagen med en tågresa och en promenad till Pumphuset där guiderna Stina och Sara hälsade oss välkomna.

Efter en kort presentation av husets historia fick barnen göra två laborationer, en om vattnets samlade resurser och en om rening. Därefter fick de utföra uppdrag. Barnen samarbetade löste kluriga frågor genom att söka svaren i utställningen. Besöket avslutades med en sammanfattning och en diskussion om en film som visade hur vi hanterade avfall på sjön på 1960-talet. Barnen fick också lite tid att upptäcka utställningen på egen hand.
På lunchrasten åt vi matsäck och lekte i parken intill Fyrisån som forsade fram. Efter lunchen gick vi tillbaka till Pumphuset för ett filosofiskt samtal om vad vi upplevt. Barnen belyste vad som var roligt och varför, vad de lärt sig, vad som var svårt att förstå, utställningens design och tiden de fått för att göra de olika momenten. De var mycket nöjda med besöket men kom också med några förbättringsförslag. Innan vi tog tåget tillbaka till Gävle njöt vi av glass i solskenet.

Gästrike Vatten tackar barnstyrelsen för en fantastisk insats.

Klicka på youtubeklippet för att se ett bildspel

Vill du veta mer om Uppsala Vattens pumphus klicka här>>
Vill du veta mer om Gästrike Vattens barnstyrelse klicka här>>Nyheten skapad 2018-05-02 15:33:22
Nyheter
2018-05-24
Du som kund ska kunna vara trygg med att lämna dina personuppgifter till oss. Så här jobbar vi med dataskydd.
Läs mer
2018-05-22

Maj kom med värmebölja i alla våra kommuner och den ser ut att hålla i sig ett tag till. När det är varmt använder vi mer vatten. Vi vattnar i trädgården, fyller poolen och tar kanske en extra dusch.

Läs mer
2018-04-25

Under åren 2014-16 genomfördes en utbyggnation av VA-nätet på Norrlandet i Gävle. Kringkostnader för huvudentreprenören har nu lett till en rättslig tvist.

Läs mer
2018-05-09
Karö våtmark väckte Upplands läns landshövding Göran Enanders intresse då han besökte Östhammar i veckan som var.
Läs mer
2018-05-03

Barnstyrelsen har fått i uppdrag av Uppsala Vatten att utvärdera deras studiebesök ”Varje Droppe räknas - om vattnets kretslopp”. Studiebesöket hålls på Pumphuset, en historisk byggnad i centrala Uppsala.

Läs mer
2018-04-26

Vårfloden slår till med full kraft mot Gästrike Vattens kommuner.

I år har det varit ovanligt mycket snö i vårt område vilket orsakar stora flöden i våra vattendrag. När snön smälter ökar vattenmängden i såväl mark som sjöar och vattendrag.

Läs mer
2018-04-26

Sedan våren 2018 får Norrskedika sitt dricksvatten från Östhammar. Förändringen innebär att dricksvattnet i Norrskedika nu håller en hårdhetsgrad på 7- 8°dH.

Läs mer
2018-04-25

Kommunfullmäktige i Älvkarleby kommun och Gävle kommun föreslås att besluta om att anlägga en ny vattentäkt och bygga ett nytt vattenverk i Älvkarleby kommun med syftet att säkra kommunernas vattenförsörjning i framtiden.

Läs mer
2018-04-24
Tryckfel på avläsningskorten till Hofors och Älvkarleby
Det har blivit ett tryckfel på avläsningskorten som sänts till Hofors och Älvkarleby kommuner. Vi har skickat ut nya avläsningskort till er, men du kan redan nu lämna din avläsning på Mina sidor.
2018-04-17

21- 22 april är årets  stora biltvättarhelg.

Låt dig inspireras av Rickard Sundgren, studerande på Borgarskolans fordons- och transportprogram.

Läs mer