Gävles första vattenkiosk invigd!

Gästrike Vattens första vattenkiosk invigdes av VD Lena Blad, den 23 januari 2018. Vattenkiosken vid vattenverket i Gävle är den första av flera som kommer att uppföras runt om i våra medlemskommuner.
-
Vattenkiosken ger oss möjlighet att få kontroll på de vattenuttag som görs och kunna göra våra entreprenörers uttag så säkert, tryggt och enkelt som möjligt, sa Lena Blad, VD Gästrike Vatten vid sitt invigningstal.

Den mängd vatten som kan tas ut i ledningarna är begränsad och om stora vattenuttag görs kan vattnet ta slut för de som bor i närheten. Om vattentrycket blir för lågt i ledningarna riskerar man också att undertrycket drar in smuts och föroreningar i skarvarna i ledningarna. Om det skulle hända tvingas våra kunder att koka vattnet tills problemet är löst. Genom att låsa vattenposterna får vi bättre kontroll och minskar risken att de här problemen uppstår.

Under en inledningsperiod kommer det att vara gratis även för entreprenörer att hämta vatten i vattenkiosken. När vi testat att våra system för bokning och hämtning fungerar utan problem kommer en avgift att tas ut för en tagg som används vid fyllning av tank. Debitering för själva vattnet sker enligt gällande kubikmetertaxa.
 
 
Lena Blad, VD Gästrike Vatten, Robert Strid, Gästrike Räddningstjänst, Patrik Hedström, Alltransport och Gunnar Ferngren, Gästrike Vatten, framför den nya vattenkiosken vid vattenverket i Gävle
Patrik Hedström, Alltransport testar hur man kopplar slang och spolar vatten

Thomas Fahlstedt från Strömsbro IF, premiärfyllde sin vattentank

Lena Blad, VD Gästrike Vatten, fyller sitt glas med dricksvatten från kranen som kan användas av alla för att hämta en mindre mängd vatten
Nyheten skapad 2018-01-23 16:26:15
Senast ändrad 2018-02-02 10:59:38
Nyheter
2018-05-24
Du som kund ska kunna vara trygg med att lämna dina personuppgifter till oss. Så här jobbar vi med dataskydd.
Läs mer
2018-05-22

Maj kom med värmebölja i alla våra kommuner och den ser ut att hålla i sig ett tag till. När det är varmt använder vi mer vatten. Vi vattnar i trädgården, fyller poolen och tar kanske en extra dusch.

Läs mer
2018-04-25

Under åren 2014-16 genomfördes en utbyggnation av VA-nätet på Norrlandet i Gävle. Kringkostnader för huvudentreprenören har nu lett till en rättslig tvist.

Läs mer
2018-05-09
Karö våtmark väckte Upplands läns landshövding Göran Enanders intresse då han besökte Östhammar i veckan som var.
Läs mer
2018-05-03

Barnstyrelsen har fått i uppdrag av Uppsala Vatten att utvärdera deras studiebesök ”Varje Droppe räknas - om vattnets kretslopp”. Studiebesöket hålls på Pumphuset, en historisk byggnad i centrala Uppsala.

Läs mer
2018-04-26

Vårfloden slår till med full kraft mot Gästrike Vattens kommuner.

I år har det varit ovanligt mycket snö i vårt område vilket orsakar stora flöden i våra vattendrag. När snön smälter ökar vattenmängden i såväl mark som sjöar och vattendrag.

Läs mer
2018-04-26

Sedan våren 2018 får Norrskedika sitt dricksvatten från Östhammar. Förändringen innebär att dricksvattnet i Norrskedika nu håller en hårdhetsgrad på 7- 8°dH.

Läs mer
2018-04-25

Kommunfullmäktige i Älvkarleby kommun och Gävle kommun föreslås att besluta om att anlägga en ny vattentäkt och bygga ett nytt vattenverk i Älvkarleby kommun med syftet att säkra kommunernas vattenförsörjning i framtiden.

Läs mer
2018-04-24
Tryckfel på avläsningskorten till Hofors och Älvkarleby
Det har blivit ett tryckfel på avläsningskorten som sänts till Hofors och Älvkarleby kommuner. Vi har skickat ut nya avläsningskort till er, men du kan redan nu lämna din avläsning på Mina sidor.
2018-04-17

21- 22 april är årets  stora biltvättarhelg.

Låt dig inspireras av Rickard Sundgren, studerande på Borgarskolans fordons- och transportprogram.

Läs mer