Gävles första vattenkiosk invigd!

Gästrike Vattens första vattenkiosk invigdes av VD Lena Blad, den 23 januari 2018. Vattenkiosken vid vattenverket i Gävle är den första av flera som kommer att uppföras runt om i våra medlemskommuner.
-
Vattenkiosken ger oss möjlighet att få kontroll på de vattenuttag som görs och kunna göra våra entreprenörers uttag så säkert, tryggt och enkelt som möjligt, sa Lena Blad, VD Gästrike Vatten vid sitt invigningstal.

Den mängd vatten som kan tas ut i ledningarna är begränsad och om stora vattenuttag görs kan vattnet ta slut för de som bor i närheten. Om vattentrycket blir för lågt i ledningarna riskerar man också att undertrycket drar in smuts och föroreningar i skarvarna i ledningarna. Om det skulle hända tvingas våra kunder att koka vattnet tills problemet är löst. Genom att låsa vattenposterna får vi bättre kontroll och minskar risken att de här problemen uppstår.

Under en inledningsperiod kommer det att vara gratis även för entreprenörer att hämta vatten i vattenkiosken. När vi testat att våra system för bokning och hämtning fungerar utan problem kommer en avgift att tas ut för en tagg som används vid fyllning av tank. Debitering för själva vattnet sker enligt gällande kubikmetertaxa.
 
 
Lena Blad, VD Gästrike Vatten, Robert Strid, Gästrike Räddningstjänst, Patrik Hedström, Alltransport och Gunnar Ferngren, Gästrike Vatten, framför den nya vattenkiosken vid vattenverket i Gävle
Patrik Hedström, Alltransport testar hur man kopplar slang och spolar vatten

Thomas Fahlstedt från Strömsbro IF, premiärfyllde sin vattentank

Lena Blad, VD Gästrike Vatten, fyller sitt glas med dricksvatten från kranen som kan användas av alla för att hämta en mindre mängd vatten
Nyheten skapad 2018-01-23 16:26:15
Senast ändrad 2018-02-02 10:59:38
Nyheter
2018-07-25
För att hjälpa brandmännen som arbetar med att få bränderna i Gävleborgs län
under kontroll skickar vi 300 vattenflaskor med en leverans av förnödenheter till Älvdalen.
Läs mer
2018-07-20
The hot and dry weather continues and now the consumption of drinking water in Gävle, Ockelbo, Älvkarleby and Östhammar increases.
Läs mer
2018-07-20
Restriktioner för användning av dricksvatten i Gävle kommun
Under de senaste dagarna har läget för vattenförsörjningen försämrats ytterligare i områdena Totra, Bergby, Norrsundet, Axmar by och Hamrånge i Gävle kommun.
Läs mer
2018-07-17
Vattenbrist hotar - Använd dricksvattnet smart

Det varma och torra vädret fortsätter och nu ökar förbrukningen av dricksvatten i Gävle, Ockelbo, Älvkarleby och Östhammar. Samtidigt sjunker grundvattennivåerna stadigt. Om inte vattenförbrukningen minskar finns risk för vattenbrist.
Läs mer

2018-07-12
Äntligen nya VA-ledningar i Råbacka! Otaliga vattenläckor har drabbat de boende i Råbacka sedan sjuttiotalet. Nu hoppas vi få slut på det säger Bengt Falk, VA-ingejör på Gästrike Vatten.
Läs mer
2018-07-11
Påminnelse om gällande restriktioner för vattenanvändning I Östhammar kommun
Det varma och torra vädret fortsätter och vi påminner om att vi fortfarande har restriktioner för vattenanvändningen i hela Östhammar kommun.
Läs mer
 
2018-07-09

Hur säkrar man en hållbar tillgång till dricksvatten när städer växer? Frågan diskuterades på Vattenforum under Almedalsveckan med Gästrike Vatten som deltagare i seminariet.

Läs mer
2018-07-02
Under årets Almedalsvecka arrangeras flera vattenevenemang. Syftet är att sätta fokus på de utmaningar och möjligheter för dricksvattenförsörjningen som kommunerna i Sverige står inför.
Läs mer
2018-06-28
Oförändrade restriktioner för vattenanvändning I Östhammar kommun
Vi har fortfarande restriktioner för vattenanvändningen i hela kommunen. Alla boende uppmanas därför att fortsätta spara på vattnet.
Läs mer
2018-06-19
Datumbevattningen i Gävle och Valbo upphör
Vattenförbrukningen i Gävle och Valbo har sjunkit till normala nivåer och nu kan restriktionerna om datumbevattning upphöra för den här gången. Även i Östhammar kommun har vattenläget förbättrats.
Läs mer.