Gästrike Vatten startar en barnstyrelse

Nu startar Gästrike Vatten en barnstyrelse där vi tar vara på barnens tankar och idéer om hur vi ska bli bättre på att bry oss om vårt gemensamma vatten och göra barn delaktiga i utformandet av våra skolbesök och studiebesök.

- Barnstyrelsen är en grupp barn, ca 10 st i åldrarna 8-12 år, som träffas ungefär en gång i månaden under ett års tid med start i oktober 2017, säger Patricia Kingdon, kommunikatör Gästrike Vatten. Syftet är att ta vara på barnens tankar och idéer om hur vi ska bli bättre på att bry oss om vårt gemensamma vatten och göra barn delaktiga i utformandet av våra skolbesök och studiebesök. Detta är en modell som används lyckosamt för att öka barns inflytande i samhället på andra håll, vilket är i linje med barnkonventionen.


Barnen som deltar i barnstyrelsen kommer att få:
 
  • lära sig om vattnets väg från naturen till kranen
  • ta fram idéer till våra studiebesök
  • inspirera andra till att göra bra val för miljön
  • träffa vuxna som jobbar med vatten
  • utföra experiment med vatten
  • vara med på öppet hus
  • göra en utflykt till ett science center


Vem får vara med?

Är du mellan 8-12 år, bor i Gävle kommun och vill dela med dig av dina tankar och idéer om hur barn och vuxna kan bli bättre på att bry sig om vatten? Då är du den vi söker. Vi kommer att lägga upp bilder, filmer och texter där du är med på vår hemsida och i broschyrer, därför måste dina föräldrar godkänna att du är med. Om det behövs kommer vi att kunna hjälpa till med hämtning och lämning vid din skola eller fritids.

Hur ansöker barnen?

Skriv ett brev eller spela in en kort film där du berättar om sig själv och varför du vill vara med i barnstryrelsen. Skicka ditt brev eller din film till oss på e-post:info@gastrikevatten.se. Skriv ”barnstyrelsen” i ämnesraden. Kom ihåg att skriva ditt namn och telefonnummer till dina föräldrar eller till din lärare. Om du använder post är adressen: Gästrike Vatten, Hamnleden 20, 806 41 GÄVLE. Sista dag för att söka är 21 september, 2017.


 

Nyheten skapad 2017-08-30 08:37:20
Senast ändrad 2017-08-30 08:37:20
Nyheter
2017-09-11

Vattenläget ser bra ut i Gävle, Valbo, Hamrånge och Axmar efter sommaren. Vår filteranläggning som fyller på åsen med åvatten har gett en positiv effekt på grundvattennivån i Gävle-Valboåsen. Vi börjar även se en återhämtning i Hamrånge och Axmar. Därför går vi nu över i grönt läge för Gävle, Valbo, Hamrånge och Axmar. 

Läs mer
2017-08-30
Nu startar Gästrike Vatten en barnstyrelse där vi tar vara på barnens tankar och idéer om hur vi ska bli bättre på att bry oss om vårt gemensamma vatten och göra barn delaktiga i utformandet av våra skolbesök och studiebesök.

 
Läs mer
2017-08-29
För att göra vår verksamhet ännu bättre vill vi veta vad du, som kund, tycker om våra VA-tjänster. Därför genomför vi en undersökning under hösten där slumpvis utvalda kunder får möjlighet att svara på en enkät. 
Läs mer